ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12 ωφελούμενοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» μαζί με προσωπικό συνοδείας μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς, λόγω της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης με την Μονή και μετά το πέρας της καθιερωμένης λειτουργίας ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας και αντισηπτικών, καθώς και τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Ωφελούμενοι και προσωπικό, έπειτα από την υποδοχή των μοναχών, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Νεκταρίου στον προαύλιο χώρο της Μονής. Οι μοναχοί αφηγήθηκαν στους ωφελούμενους την ιστορία που αποτέλεσε την αιτία για να καθιερωθεί η εν λόγω εορτή, σύμφωνα με την οποία, το λείψανο του Αγίου, παρά τις 3 ταφές και εκταφές, παρέμενε αναλλοίωτο για περισσότερα από 30 χρόνια.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «Επιχορήγηση του Ν.Π. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ για την υλοποίηση του έργου «ΚΔΗΦ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

 

                                                                   Οι χορηγοί μας

Επικοινωνία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «βηματίΖΩ»
  • Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς Τ.Κ. 61100
  • Τ. 23410 76549
  • F. 23410 752557
  • E. [email protected]

Υποστηρίξτε μας

support-us

Κάντε μια δωρεά

Newsletter

Βρείτε μας ακόμη

Vimatizo
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης