Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο ΚιλκίςΚυρίως κείμενο άρθρου: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 15/03/2018, ομάδα ωφελουμένων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» συμμετείχε σε βιωματικό εργαστήρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.

Αυτός ο νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς με τίτλο «Παίζοντας σε παραδοσιακά μονοπάτια» αποτελεί μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων με επίκεντρο ένα έθιμο και με αφετηρία ένα έκθεμα του Μουσείου.

Οι ωφελούμενοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»  έμαθαν για το έθιμο «Χελιδονίσματα», κατασκεύασαν μικρά χάρτινα χελιδόνια,  και τραγούδησαν τον ερχομό της άνοιξης και την επιστροφή των χελιδονιών. Έπειτα, ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου.

Ευχαριστούμε θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς για το προσαρμοσμένο πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

                                                       

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης