Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Παρακολούθηση της παράστασης "Τα τρία μικρά λυκάκια"Παρακολούθηση της παράστασης


Λεζάντα φωτογραφίας: Κυρίως κείμενο άρθρου: 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 ομάδα ωφελουμένων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» παρευρέθηκαν στην μουσική παράσταση της τάξης της μουσικής προπαιδείας του Πολυάνειου Ωδείου  Κιλκίς «Τα τρία μικρά λυκάκια».

Το σύγχρονο παραμύθι «Τα τρία μικρά λυκάκια» είναι μια ιστορία χιουμοριστική, απολαυστική, ανατρεπτική. Το στερεότυπο του «καλού» και του «κακού» αποκαθηλώνονται και προτείνεται ένας  διαφορετικός τρόπος θέασης των πραγμάτων,  ανοίγοντας ορίζοντες σκέψης και ερμηνείας πολλαπλούς και καινοφανείς. Παράλληλα σε ένα δεύτερο επίπεδο το παραμύθι αποκτά τη διάσταση της παραβολής πάνω στην κοινωνική πραγματικότητα των καιρών μας, κάνοντας χρήση του παρωδιακού υλικού  σε ένα διαφορετικό πλαίσιο.

‘Έτσι, τα τρία μικρά λυκάκια καθώς βρίσκονται αντιμέτωπα με το μεγάλο κακό γουρούνι αναγκάζονται να χτίζουν και να ξαναχτίζουν κάθε φορά το σπιτάκι τους, που εκείνο τους καταστρέφει, παρότι το κατασκευάζουν κάθε φορά με όλο και πιο ανθεκτικά υλικά.

Το παραμύθι είχε καλό τέλος, όπως ταιριάζει, όμως επρόκειτο για ένα τέλος κυριολεκτικά απρόσμενο και ριζικά ανατρεπτικό, με το οποίο ο συγγραφέας εδραίωσε τελικά και  την ιδεολογική του θέση.

Η παράσταση έλαβε χώρο στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης στις 7:00 το απόγευμα.

Η παρακολούθηση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης