Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Αισθητηριακές & Κινητικές Δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο μαςΚυρίως κείμενο άρθρου: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Διημέρευσης αισθητηριακά-κινητικά παιχνίδια με τους ωφελούμενους και προσωπικό συντονισμού.

Την πρώτη μέρα οι δραστηριότητες είχαν να κάνουν με την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης με τον όρο να μην έχουν οπτική επαφή οι ωφελούμενοι (με κλειστά μάτια!). Στόχος της δραστηριότητας αυτής ήταν η καταγραφή των αδυναμιών στη διάκριση διαφορετικών γεύσεων και οσμών από τους ωφελούμενους χωρίς να βλέπουν αυτό που μυρίζουν ή γεύονται. Ακόμη, στόχος ήταν η ενίσχυση γνωστικών δεξιοτήτων καθότι διαπιστώθηκε πως ορισμένοι ωφελούμενοι περιέγραφαν αυτό που γεύονταν χωρίς όμως να το ονοματίζουν.  

Την δεύτερη μέρα οι δραστηριότητες είχαν κινητικό περιεχόμενο. Οι ωφελούμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες με κοινό στόχο να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδρομές με εμπόδια και να καταλήξουν στο τέρμα στοχεύοντας με τη μπάλα και να δώσουν τη σειρά τους στον επόμενο της ομάδας. Στόχος ήταν η ενίσχυση των κινητικών δεξιοτήτων και πιο συγκεκριμένα ο αδρός συντονισμός, οι χωρικές έννοιες, η ισορροπία, η στόχευση και ο οπτικοκινητικός συντονισμός. Ακόμη, μέσα από την ένταξή σε ομάδα ενδυναμώθηκαν οι έννοιες της εγρήγορσης, της «σειράς», της συνεργατικότητας αλλά και του συναγωνισμού.

Όλοι οι ωφελούμενοι ανεξαιρέτως διασκέδασαν και απήλαυσαν τα παιχνίδια των δύο ημερών και η νικήτρια ομάδα με πολύ χαρά παρέλαβε το βραβείο της!

Αντίστοιχα και το επιστημονικό προσωπικό του φορέα επαναξιολογεί τους ωφελούμενους στους τομείς αυτούς ώστε να θέτονται νέοι στόχοι.

Τα αισθητηριακά-κινητικά παιχνίδια πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της Πράξης «Επιχορήγηση του Ν.Π. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ για την υλοποίηση του έργου «ΚΔΗΦ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

                                                 

                   

 

                                                    

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης