Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Εργαστήριο φυτικής παραγωγής για Α.Μ.Ε.Α.Εργαστήριο φυτικής παραγωγής για Α.Μ.Ε.Α.


Λεζάντα φωτογραφίας: Κυρίως κείμενο άρθρου: 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν.ΚΙΛΚΙΣ «ΒηματίΖΩ» και το επιστημονικό του προσωπικό, γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση των ΑμεΑ με δραστηριότητες που τονώνουν την δημιουργικότητά τους και τις ικανότητές τους, δημιούργησε το Εργαστήριο Φυτικής Παραγωγής. Για την υλοποίησή του, αξιοποιήθηκαν πόροι από το πρόγραμμα « Νέα Γενιά σε Δράση» και συνεχίζει με ιδίους πόρους.

Ο χώρος του εργαστηρίου περιλαμβάνει σπορεία και την καλλιεργήσιμη έκταση όπου έχει στηθεί ο λαχανόκηπος. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο χώρο του δημοτικού σχολείου Ξηρόβρυσης, το οποίο δεν λειτουργεί πλέον και παραχωρήθηκε από τον ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ στον σύλλογο ΒηματίΖΩ.

ΣΚΟΠΟΣ μας, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών αλλά και η ανάθεση ευθυνών, που ως γνωστό δρουν ευεργετικά για την ψυχολογία των ατόμων με αναπηρία. Η επαφή με την φύση και το περιβάλλον, δημιουργεί αίσθημα ηρεμίας και συμβάλλει στην ψυχική ανάταση των συμμετεχόντων και η εργασία βοηθάει στην αποβολή του άγχους.

ΣΤΟΧΟΙ μας:

-  να ασχοληθούν τα άτομα με αναπηρία με νέα αντικείμενα και ιδιαίτερα με την φύση, κάτι που μελλοντικά θα μπορούσε να τους δώσει ευκαιρίες επαγγελματικής δραστηριότητας.

-  να συμβάλλουμε στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής αυτών των ατόμων και να αναδείξουμε τον σεβασμό για τα δικαιώματα και τις αξίες των ατόμων με λιγότερες ευκαιρίες. Τα άτομα να συνεργαστούν και να θέσουν κοινούς στόχους, να αναπτύξουν οι μεταξύ τους σχέσεις. Να εξοικειωθεί η κοινότητα με το διαφορετικό και έτσι να καταπολεμηθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και να συμβάλλουμε στην κοινωνικοποίηση και ένταξή τους.

-να μάθουν οι συμμετέχοντες το σωστό τρόπο καλλιέργειας και το σεβασμό που απαιτείται απέναντι στη γη, να αναπτύξουν αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Μέσα από αυτή την δραστηριότητα θα ασκηθούν σωματικά και έτσι θα υιοθετήσουν ένα υγιή τρόπο ζωής.

-να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους διότι θα αισθανθούν χρήσιμοι και παραγωγικοί, και θα αναλάβουν αρμοδιότητες και ευθύνες, πράγμα που θα τους καταστήσει υπεύθυνους. Αφού θέσαμε τους σκοπούς, τους στόχους και τις προτεραιότητές μας, προχωρήσαμε στον λεπτομερή σχεδιασμό και υλοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των συμμετεχόντων.  

Οι μέθοδοι εργασίας που χρησιμοποιήθηκαν είναι η ομαδοσυνεργατικήτα παιχνίδια ρόλου και η μίμηση συμπεριφοράς.

Οι δραστηριότητες ακολούθησαν την παρακάτω σειρά:  

Login-iconLogin ForgottenPassword-iconΥπενθύμιση κωδικού 

active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης