ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Διημέρευση και Ημερήσια Φροντίδα

Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων «ΒηματίΖΩ» κύριο μέλημά μας είναι ο άνθρωπος και ο σεβασμός της προσωπικότητάς του. Η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτελεί το θεμέλιο στο οποίο στηρίζονται οι παιδαγωγικές και επιστημονικές μας αρχές.

Το Κέντρο μας  λειτουργεί και  δέχεται καθημερινά σε διημέρευση  άτομα με αναπηρίες , στην πόλη του Κιλκίς, επί της οδού Γιαλαμίδη 3. _PAP3642 (Copy)

Τα άτομα  μεταφέρονται από και προς το κέντρο με το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο του Συλλόγου, επανδρωμένο με οδηγό και συνοδό ΑμεΑ. DSCF0311TELIKH

  Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του διαθέτει χώρους εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, λογοθεραπείας και ατομικής – ομαδικής άσκησης, χώρους δημιουργικής απασχόλησης, γραφεία, κουζίνα-παρασκευαστήριο προγεύματος, χώρο ησυχαστηρίου, χώρο υγιεινής – WC, κατάλληλα διαμορφωμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες. _PAP3629

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε ενήλικα άτομα και σε παιδιά με αναπηρίες.

Το προσωπικό του Κέντρου  απαρτίζεται από νευρολόγο (εξωτερικό συνεργάτη), ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, φυσικοθεραπευτή, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, οδηγό και συνοδό-φροντιστή ΑμεΑ.

Σκοπός μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της λειτουργικότητας κάθε ωφελούμενου, μέσα από  την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, δημιουργικής απασχόλησης, φροντίδας, υποστήριξης, ψυχαγωγίας, κοινωνικοποίησης,(σε συνεργασία με την οικογένεια) και η ευαισθητοποίηση της κοινότητας. Σημαντική επίσης είναι και η εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση και η υποστήριξη στην πορεία των ωφελουμένων προς την αυτονομία και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Αναλυτικά στο πρόγραμμα του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ περιλαμβάνονται εσωτερικές, εξωτερικές δραστηριότητες και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου

Οι εσωτερικές δραστηριότητες  αποτελούνται από καθημερινές ομάδες εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης: -Ομάδες Αυτόνομης Διαβίωσης (εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση, ατομική υγιεινή, οικοκυρικά κ.α.), -Ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ατόμου και οικογένειας. -Εργοθεραπείας, -Λογοθεραπείας -Φυσικοθεραπείας, -Σωματικής Άσκηση, -Χειροποίητων Κατασκευών, -Ψυχαγωγίας και ομαδικού παιχνιδιού -Δημιουργικής Απασχόλησης (χειροτεχνίες, μουσική κ.α.), -Οργάνωση και πραγματοποίηση εορτών – εκδηλώσεων, τήρηση εθίμων κ.α.

Οι εξωτερικές δραστηριότητες  περιλαμβάνουν: -αθλητικές δραστηριότητες, -Απασχόληση στο εργαστήρι φυτικής παραγωγής, -θεραπευτική ιππασία, -υδροθεραπεία και κολύμβηση -Έξοδοι σε τοπικά αναψυκτήρια και την τοπική αγορά, -παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων, -επισκέψεις σε βιβλιοθήκες -επισκέψεις σε αρχαιολογικά μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και άλλα   τοπικά αξιοθέατα, -εκδρομές, επισκέψεις σε φάρμες, θερμοκήπια, παραγωγικές μονάδες, -συμμετοχή στις εκδηλώσεις και τα παζάρια του συλλόγου, -χρήση δημόσιων υπηρεσιών, -κινηματογράφο κ.α.

Οι δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου  περιλαμβάνουν: -Ελεύθερη συζήτηση, -ανάγνωση βιβλίων – περιοδικών, -μουσική, -χρήση Η/Υ κ.α. .    

 

                                                                                   
Εικόνα 1
Ο χώρος μας
Εικόνα 4Οι χορηγοί μας

Επικοινωνία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «βηματίΖΩ»
  • Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς Τ.Κ. 61100
  • Τ. 23410 76549
  • F. 23410 752557
  • E. [email protected]

Υποστηρίξτε μας

support-us

Κάντε μια δωρεά

Newsletter

Βρείτε μας ακόμη

Vimatizo
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης