ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Δράση ΜΚΟ

Σχέδιο Δράσης «Δημιουργία απασχόλησης στην εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και στη διευκόλυνση των γονέων τους».

Ο Σύλλογος υλοποίησε στο πλαίσιο του Έργου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΚΟ)» που προκηρύχθηκε από το Υπουργείο και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας το Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Δημιουργία απασχόλησης στην εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και στη διευκόλυνση των γονέων τους». Το Σχέδιο ξεκίνησε να υλοποιείται από τις 10 Μαϊου του 2007 και  ολοκληρώθηκε στις 10 Μαϊου του 2008 και αφορά τον τομέα της προώθησης της ισότητας των ευκαιριών για τα άτομα των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Κύριος στόχος του ήταν η ανάδειξη και προώθηση των δυνατοτήτων απασχόλησης στην εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και στη διευκόλυνση των γονέων τους (απασχόληση παιδιών, κοινωνικοί φροντιστές, συνοδοί κ.ά.). Η δραστηριότητα του Συλλόγου, αλλά και η ύπαρξη του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στην πόλη του Κιλκίς που διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για να αναπτυχθούν οι προτεινόμενες ενέργειες, οδήγησαν στην επιλογή υλοποίησης του αναφερθέντος Σχεδίου. Οι ενέργειες που υλοποιήθηκαν  και ολοκληρώθηκαν ήταν: . Προσλήφθηκε ένα στέλεχος για 12 μήνες με σκοπό την υποστήριξη των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. . Έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑΜΕΑ, της κοινωνικής συνοχής και της οικογένειας. . Διοργανώθηκε ημερίδα δημοσιότητας του προγράμματος. . Εκδόθηκε και διανεμήθηκε έντυπο που ενημερώνει για το πρόγραμμα και τους στόχους του. . Δημιουργήθηκε Ιστοσελίδα του Συλλόγου για την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου και ειδικότερα της απασχόλησης στο πεδίο δραστηριότητάς του. . Αγοράσθηκε εξοπλισμός γραφείου για το Σύλλογο. Αποτελέσματα Σχεδίου: . Ενημέρωση για τις δυνατότητες ανάπτυξης επαγγελματικής απασχόλησης που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ανάγκες και στη διευκόλυνση των γονέων τους. . Οργάνωση τοπικού δικτύου φορέων που θα το υποστηρίζει την απασχόληση στο πεδίο του Συλλόγου.

Το Σχέδιο έδωσε την ευκαιρία στο Σύλλογο να οργανώσει καλύτερα τις υπηρεσίες του και να διεκδικήσει ακόμη καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά και τους γονείς τους. Το Σχέδιο χρηματοδοτήθηκε κατά 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας


Οι χορηγοί μας

Επικοινωνία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «βηματίΖΩ»
  • Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς Τ.Κ. 61100
  • Τ. 23410 76549
  • F. 23410 752557
  • E. [email protected]

Υποστηρίξτε μας

support-us

Κάντε μια δωρεά

Newsletter

Βρείτε μας ακόμη

Vimatizo
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης