ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
ΒηματίΖουμε μαζί με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας, οι ωφελούμενοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ», επισκέφθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά.

Πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές για την έννοια της αναπηρίας και τα είδη της. Έπειτα, έγινε παρουσίαση του Συλλόγου, των παρεχόμενων υπηρεσιών του καθώς και τις δράσεις που υλοποιεί. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους ωφελούμενους, οι μαθητές των τμημάτων της πέμπτης και έκτης δημοτικού, πραγματοποίησαν διάφορες βιωματικές ασκήσεις, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την αναπηρία και την βίωση των διάφορων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν μέσα στην καθημερινότητά τους. Τέλος, το σχολείο παρέδωσε στον Σύλλογο το καπάκια που είχαν μαζέψει, συμμετέχοντας στη δράση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης που υλοποιεί ο φορέας.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες και την ελπίδα σε μια μελλοντική συνεργασία. Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Πινέλη Παρασκευά για την αμέριστη φιλοξενία.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «Επιχορήγηση του Ν.Π. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ για την υλοποίηση του έργου «ΚΔΗΦ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

Ανοιχτή συζήτηση για την αναπηρία
Βιωματική άσκηση με αμαξίδια
Βιωματική άσκηση για την τύφλωση
Παραλαβή καπακιώνΟι χορηγοί μας

Επικοινωνία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «βηματίΖΩ»
  • Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς Τ.Κ. 61100
  • Τ. 23410 76549
  • F. 23410 752557
  • E. [email protected]

Υποστηρίξτε μας

support-us

Κάντε μια δωρεά

Newsletter

Βρείτε μας ακόμη

Vimatizo
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης