ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» πραγματοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου, για να γιορτάσουν τις αξίες και την σημασία του Αθλητισμού.

Αρχικά, έγινε αναφορά από την γυμνάστρια του Συλλόγου στον εορτασμό της ημέρας και ακολούθησε διαδραστική συζήτηση για τον αθλητισμό και την συμβολή του στην σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Οι ωφελούμενοι μίλησαν για τις εμπειρίες τους από τους αθλητικούς αγώνες που έχουν συμμετάσχει και ο καθένας αναφέρθηκε στο αγαπημένο του άθλημα. Αναφορά έγινε, επίσης, στις πεζοπορίες και στις ασκήσεις που κάνουν καθημερινά, στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΔΗΦ, και στην σημαντικότητα αυτής της τακτικής άσκησης.

Έπειτα, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αγώνες σκυταλοδρομίας, στους οποίους χρησιμοποιήθηκαν κώνοι, κορίνες και στεφάνια, ενώ ακολούθησαν κι άλλες ευχάριστες κινητικές δραστηριότητες.

Οι ωφελούμενοι φάνηκαν να απολαμβάνουν την κάθε δραστηριότητα και να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους, με κέφι, ζωντάνια και χαρά!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αθλητισμός προάγει την υγεία, την ευεξία, την αυτοεκτίμηση, την κοινωνικότητα, και καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα, την συνεργασία, την αλληλεγγύη, την πειθαρχία και τον σεβασμό.

Οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «Επιχορήγηση του Ν.Π. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ για την υλοποίηση του έργου «ΚΔΗΦ-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» του επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

                  

 

                                   

                                                                                   Οι χορηγοί μας

Επικοινωνία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «βηματίΖΩ»
  • Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς Τ.Κ. 61100
  • Τ. 23410 76549
  • F. 23410 752557
  • E. [email protected]

Υποστηρίξτε μας

support-us

Κάντε μια δωρεά

Newsletter

Βρείτε μας ακόμη

Vimatizo
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης