ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Εκδρομή στη Ν. Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, ομάδα ωφελούμενων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» μαζί με προσωπικό συνοδείας πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στη Ν. Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου καλωσόρισε την ομάδα στην πλατεία του χωριού κι έπειτα τους ξενάγησε στο λαογραφικό μουσείο, όπου πληροφορήθηκαν για τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την εκκλησία της Παναγίας Φιλαδελφιώτισσας. Εκεί, ο πάτερ Κυριάκος τους μίλησε για το θαύμα που έγινε, το οποίο υπήρξε αφορμή για να χτιστεί η προαναφερθείσα εκκλησία.

Ακολούθησε περίπατος δίπλα από το ποτάμι, όπου οι ωφελούμενοι απήλαυσαν την ομορφιά της φύσης, αργότερα επισκέφθηκαν τον σιδηροδρομικό σταθμό, και τέλος, κεράστηκαν πρωινό στην πλατεία του χωριού από τον πρόεδρο του πολιτιστικού Συλλόγου.

Στόχοι που τέθηκαν για την παραπάνω εκδρομή ήταν η κοινωνικοποίηση των ωφελούμενων, η άσκησή τους στη φύση, η πληροφόρηση για την παράδοση του τόπου και την θρησκεία, και η ανακάλυψη της φύσης και του περιβάλλοντος.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.

 

                                                                  

 

                             

                                                               

 Οι χορηγοί μας

Επικοινωνία

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΚΙΛΚΙΣ «βηματίΖΩ»
  • Γιαλαμίδη 3, Κιλκίς Τ.Κ. 61100
  • Τ. 23410 76549
  • F. 23410 752557
  • E. [email protected]

Υποστηρίξτε μας

support-us

Κάντε μια δωρεά

Newsletter

Βρείτε μας ακόμη

Vimatizo
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης